Tancament del Minifest: el teatre no descansa

ANDREA BLÁZQUEZ I MARINA BALLESTER || El ritme del primer dia no es va perdre al llarg de tot el festival. L’esdeveniment seguia la filosofia que tot el que comença bé pot acabar encara millor. I així va ser durant divendres i dissabte.

Les obres, com expliquen els participants, no segueixen cap fil conductor entre elles, sinó que són totalment independents. Directors, actors, guionistes que volen entrar encara més a les activitats de l’institut o que volen provar-se a ells mateixos davant de qualsevol tipus de públic van tenir l’oportunitat al festival. I això es va poder veure durant els tres dies que va durar el festival.

I, malgrat poder pensar que el dissabte no quedarien forces per seguir amb la mateixa motivació o que els recursos s’haurien exhaurit, no va ser així. Els organitzadors i els alumnes van seguir sorprenent fins l’últim moment.

Les quatre protagonistes de l’obra ‘Adfectus’ (Font: Barcelona en escena)

Les primeres hores de l’últim dia estaven dedicades a diversos tallers per ajudar i augmentar de manera voluntària els coneixements de tots aquells que volguessin ampliar horitzons. La primera obra, no obstant, va ser ‘Adfectus’, un proposta de música i dansa realitzada per quatre noies joves que volien expressar i mostrar la relació entre aquestes dues disciplines. Aquesta obra és un clar exemple de la unió que es pot crear entre les diferents vessants de l’art. Alguns membres del grup pertanyien a l’Institut del teatre, mentre que d’altres eren membres del conservatori.

Però el Minifest és un espai que dóna gran llibertat als seus participants i no tancava portes a propostes abstractes i alternatives que buscaven bàsicament commoure i fer pensar als seus espectadors. Aquest és el cas de ‘Bagatge’, una obra on els creadors i actors van voler jugar amb llums, ombres i efectes òptics per transmetre un missatge obert a la interpretació de cadascun dels receptors.

L’obra ‘Bagatge’ en acció (Font: Barcelona en escena)

L’esdeveniment finalitzava aquella mateixa nit amb una festa final que va poder gaudir tot aquell qui volgués, no només els participants del festival. Així, finalitzaven tres dies plens d’emocions, balls, riures, proves, reflexions, aprenentatges i, sobretot, plens de teatre. Una proposta diferent de teatre amateur, però igual de vàlida.

 

Vegeu també: Inauguració del Minifest: una nova proposta del teatre amateur

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s